Wat is EMS?

EMS (elektro Muscle stimulation)

Het is dé methode om alle grote spiergroepen in je lichaam binnen 20 minuten te trainen. Binnen een paar weken voel jij je fit en zit je weer strak in je lijf.

Het geheim achter EMS is elektrische stimulatie, waarbij elektroden elektrische signalen naar de spieren sturen. Op deze manier wordt het natuurlijke proces van het centrale zenuwstelsel nagebootst. Tijdens een training met EMS worden er meerdere spiergroepen tegelijkertijd aangesproken.  

De intensiteit wordt naar eigen wens en per spiergebied aangepast. Door dynamische oefeningen te doen train je in 20 minuten net zo effectief trainen als 3 uur in een sportschool aan fitness-apparaten. Een intensievere training dan dit krijg je niet.

 

Hoe werkt het?

De spiervezels worden met de EMS-training in een onregelmatige volgorde geactiveerd, wat vanaf het begin intensieve training mogelijk maakt en getrainde spieren ontwikkelt; het resultaat zijn versterkte spieren die meer calorieën verbranden en actieve spieren die meer energie nodig hebben.

Is het effectief?

EMS-training werkt met elektrische impulsen die vergelijkbaar zijn met de natuurlijke stimulustransducties van het lichaam. Deze extra impulsen stimuleren de spieren via het verstelbare full body XBody trainingspak. Deze ultramoderne technologie biedt alle voordelen van een training van 90 minuten in slechts 20 minuten en 2 trainingen per week is voldoende! 

voor wie is EMS?

Voor iedereen die geen zin of tijd heeft om uren in een conventionele sportschool te trainen
en die persoonlijke aandacht van een personal coach prettig vindt.

 

Wat zijn de voordelen?

Tijdbesparend

Altijd persoonlijke begeleiding

Full body workout

onbelast trainen

Geschikt voor iedereen

Trainen in een kleinschalige en comfortabele omgeving

EMS heeft vele verschillende positieve effecten op ons lichaam.  Door de impulsen die worden afgegeven door het XBody EMS apparaat, worden onze spieren op dezelfde manier getriggerd als bij impulsen afkomstig van ons centrale zenuwstelsel. Daardoor is de spiercontractie vergelijkbaar met de natuurlijke beweging en regelmatige samentrekkingen van de spieren.

EMS training helpt bij het verminderen van:

Rug- en schouderklachten

Spierkrampen

Vetopslag

Cellulitis

Osteoporose

Spataderen

BEN JIJ ER KLAAR VOOR?