Veelgestelde vragen

Wat is EMS?

EMS is de afkorting voor Elektro Musculaire Stimulatie en wordt al langer ingezet in ziekenhuizen en bij fysiotherapeuten. Door het triggeren van een groot aantal spiercontracties in korte tijd wordt spierkracht vergroot.

Sessies bij Studio Akkr. zijn een fullbody workout waarmee de rompspieren en de spieren in alle ledematen met weinig inspanning in korte tijd sterker worden. Met EMS worden niet alleen de belangrijkste spieren, maar ook dieper gelegen spieren aangesproken ​die op de conventionele manier niet of moeilijk te trainen zijn.

Met EMS-training wordt spiermassa opgebouwd, het metabolisme verhoogd, onderhuids vetweefsel afgebroken en de huid verstevigd. Een sterke spierontwikkeling verbrandt meer calorieën gedurende langere tijd omdat de ruststofwisseling hoger wordt. Mensen met rug- en gewrichtspijnen merken al binnen een paar sessies grote verbeteringen.

Hoe voelt een Studio Akkr. sessie?

Je kunt het gevoel het best vergelijken met een spiermassage. Er gaat een trilling door je spieren die in eerste instantie aanvoelt als een lichte kriebel en langzaam steviger aanvoelt.

Hoe vaak moet ik komen?

Afhankelijk van je doelstelling en ons advies kom je één of twee keer per week. Omdat een EMS-sessie diep doorwerkt in de spieren is twee keer per week ook het maximum wat is toegestaan. Spieren moeten ook de tijd krijgen om te kunnen herstellen.

Tijdens de intake adviseren welk programma het best jou past. Naast het behalen van je doelen speelt natuurlijk ook mee wat praktisch haalbaar is en past in je agenda.

Na hoeveel sessies zie ik resultaat?

Het kan niemand snel genoeg gaan natuurlijk, maar het hangt af van je doelstelling en hoe vaak en structureel je komt. Al na de eerste Studio Akkr. sessies zul je een voldaan gevoel ervaren, alsof je meerdere uren in de sportschool hebt getraind. Na een tiental sessies merk je de eerste effecten, zoals een hoger energieniveau, meer spierkracht en huidverbetering.

Wij kennen het effect van onze EMS-sessies en zien resultaat bij alle leden die structureel elke week één of twee keer 20 minuten vrij maken voor een sessie bij Studio Akkr.!

Sterker en fitter

Doordat er tijdens de sessie meerdere spieren op een diep niveau worden aangesproken, word je binnen een relatief korte tijd een stuk fitter en sterker.

Helpt EMS tegen cellulitis?

Een van de bijkomende voordelen van onze trainingen is dat bij deze hardnekkige huidconditie grote verbetering is te behalen. Dit heeft te maken met een verbeterde circulatie waardoor de huid niet alleen soepeler wordt en samentrekt, maar ook minder droog is en cellulitis aanzienlijk vermindert.

Ga ik zweten van een sessie?

Dat hoeft niet, je bepaalt elke keer opnieuw samen met de trainer de intensiviteit van de sessie. Veel leden komen tussen de bedrijven door in hun pauze of voordat ze naar het werk gaan. In de kleedruimtes liggen standaard een gastendoekje en een deodorant voor je klaar. Dit is over het algemeen voldoende om weer opgefrist de deur uit te gaan.

Wat houdt een proefsessie in?

Bij een proefsessie nemen we een uur de tijd voor je:

  • Een korte intake voorafgaand aan de proefsessie geeft ons een beeld van je huidige conditie en doelstelling.
  • Hierna gaan we samen de mat op voor een korte en basic kennismakingssessie. Dit geeft jou een idee hoe het voelt en wat de impact is.
  • Na afloop van de proefsessie laten we je de verschillende programma’s zien en adviseren we wat het best bij jouw doelstelling en leefstijl past.

Welke kleding?

Tijdens een sessie draag je een set onderkleding van XBody, dit is een katoenen shirt en broek. Deze set schaf je aan bij het afsluiten van een abonnement. Het is verplicht om met deze kleding te trainen. Bij een proefsessie krijg je deze trainingskleding in bruikleen. Natuurlijk vinden we het fijn als je schone sportschoenen draagt.

Is een Studio Akkr. sessie inspannend?

Een Studio Akkr. sessie hoeft niet intensief te zijn, maar het kan wel! Door de interactieve opzet van onze trainingen bepaal je elke keer samen met de trainer hoe intensief je wilt trainen.  

Krijg ik spierpijn van een Studio Akkr. sessie?

Niet persé. Het hangt af van de intensiteit van de sessie en of je gevoelig bent voor spierpijn: sommige mensen ervaren nooit spierpijn.  Spierpijn is daarom geen graadmeter voor het resultaat.

Na verloop van tijd verdwijnt bij veel mensen de spierpijn. Door de verbeterde circulatie worden de melkzuren namelijk steeds sneller afgevoerd waardoor de spierpijn ook steeds minder wordt.

Is EMS van Studio Akkr. voor iedereen geschikt?

We bedienen een hele brede doelgroep van jong tot oud en van ongetraind tot topsporter. Mensen komen om sterker te worden, af te vallen, conditie op te bouwen of om het bereikte resultaat te behouden. Omdat iedereen op zijn eigen niveau wordt afgesteld zijn onze sessies geschikt voor iedereen boven de 18 jaar.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

De tijdwinst is natuurlijk het allergrootste voordeel: de 20 minuten bij Studio Akkr. kun je vergelijken met drie keer intensief trainen in de sportschool.

Zonder gewrichtsbelasting

Omdat er geen gebruik wordt gemaakt van gewichten, maar puur gewerkt wordt op basis van de weerstand is er geen gewrichtsbelasting. Dit maakt onze sessies ook uitermate geschikt voor oudere mensen of mensen met blessures.

Gezondheid

Met welke blessures kan ik trainen bij Studio Akkr.?

Voor veel mensen is de sportschool geen optie omdat bij een verkeerde uitvoering de klachten kunnen verergeren. Omdat er bij EMS-training geen sprake is van gewrichtsbelasting is dit een uitermate geschikte manier om ondanks blessures of klachten toch de spierkracht te op te bouwen. Daarbij is er altijd begeleiding aanwezig. 

Algemene stelregel is dat zolang je van de arts/specialist mag sporten, je ook EMS-sessies kunt doen. Met onderstaande klachten kunnen bij Studio Akkr. goede verbeter resultaten behaald worden:

  • Algemene rug-, nek- en schouderklachten;
  • Bekkenbodemklachten;
  • Artrose, artritus, reuma, fybromyalgie, diabetes 2 en COPD.

Hoe snel mag je na een bevalling met EMS-training beginnen?

De buikspieren hebben na een zwangerschap tijd nodig om weer terug te komen in vorm. Normaal gesproken gaat het om een herstelperiode van zes weken na een natuurlijke bevalling en acht weken bij een keizersnede.  Twijfel je? Bespreek het dan eerst met je huisarts of verloskundige.

Ik heb overgewicht, kan ik bij Studio Akkr. trainen?

EMS-training is een laagdrempelige manier om te sporten, ook als je overgewicht hebt. Je hoeft niet fit te zijn. Onze pakken van het merk XBody zijn flexibel en hebben we tot maat 48. Twijfel je? Dan ben je van harte welkom op een besloten kennismakingstraining om samen met de trainer te kijken of het bij je past. 

Ben ik niet te oud voor EMS-training?

Bij het ouder worden verliezen we sneller spier- en botmassa (sarcopenie, osteoporose). bewegen wordt nu superbelangrijk!  Bij Studio Akkr. wordt de intensiteit afgesteld op je eigen niveau en is er geen sprake van gewrichtsbelasting. Dit maakt EMS-training ideaal voor ouderen. Het maakt dan niet uit of er een fitte dertiger naast je staat; juist die diversiteit maakt het trainen bij Studio Akkr. afwisselend en leuk!

Kan ik afvallen met EMS- training?

Door de wekelijkse frequenties van onze Studio Akkr. sessies wordt de ruststofwisseling verhoogd. Door het zeer hoge energieverbruik van de spieren tijdens een EMS-sessie, neemt het vetgehalte af en de spiermassa toe. Hierdoor verbrand je niet alleen meer calorieën tijdens en kort na de training, maar ook tijdens de dagen daarna. Een echte fatburner dus!

Voeding heeft echter de grootste impact op gewichtsverlies. Je bent dus helemaal goed bezig als je naast de EMS- training bewust bent van een gezond voedingspatroon. 

Praktisch

Wat zijn de lidmaatschapsopties?

Bij Studio Akkr. kun je kiezen voor diverse abonnementen

Een abonnement is altijd voordeliger omdat het voor langere tijd structuur biedt en zo gericht toewerkt naar resultaat.

Wat zijn de kosten?

Een proefsessie is vrijblijvend en gratis.
Is de proefsessie bevallen en ga je bij ons van start? Reken op een sessieprijs die ligt tussen de €19, 25 en €23,75 per sessie, afhankelijk van de abonnementsvorm.

Wat is de abonnementsduur?

Studio Akkr. werkt met halfjaar- en jaarabonnementen omdat je op die manier alle fases doorloopt op weg naar duurzaam resultaat. Een proefperiode van 3 maanden (bij een jaarabonnement) bied je de mogelijkheid voortijdig uit te stappen als onze trainingen toch niet bij je passen. Je geeft het daarmee wel een serieuze kans!

Hoe maak ik een afspraak voor een sessie?

Je wordt bij inschrijving uitgenodigd voor onze online boekingsapp. Hiermee beheer je zelf je afspraken.

Wat als ik geblesseerd ben?

Vaak kan er met EMS-training worden doorgetraind. Afhankelijk van de blessure kan de training individueel worden aangepast op oefeningen en intensiteit.

Op die manier kun je toch blijven werken aan het opbouwen of in stand houden van spiermassa.